Sminkningar

Ögonbrynstutorial med IsaDora eyeshadow palette Matte Chocolates.

7 september, 2014

IsaDora Matte Chocolates 001

Hej alla fina. Jag tänkte visa hur jag brukar fylla i mina ögonbryn som snabbast, med IsaDoras ögonskuggspalett i färgen Matte Chocolates, paletten som jag jämt jiddrar om.

Just det här inlägget är alltså ett exempel på hur man KAN fylla i ögonbrynen, inte på hur man SKA. Det fungerar utmärkt för mig- men det behöver inte betyda att det fungerar lika bra för dig. Tänk på det!!!

Ögonskuggor går lika bra att använda som ögonbrynsskuggor, likaså som att ögonbrynsskuggor går fint att använda som ögonskuggor. Just den här paletten från IsaDora innehåller väldigt krämiga skuggor som inte är alltför pudriga- något jag tycker är viktigt då jag vill få skarpa kanter på mina bryn.

Bild 001

1. Börja alltid med att borsta igenom dina ögonbryn, då till exempel foundation gärna fastnar lite i brynen. Jag använder eyelash and brow brush från ELF, men det går lika bra att tvätta av en gammal mascaraborste och använda den.

Bild 002

2. Jag börjar med den mörkaste paletten från IsaDora och linjerar underkanten på mina ögonbryn. Då jag bara har ”halva” ögonbryn måste jag måla en egen ”svans” där ögonbrynen skulle ha växt om jag hade några. Linjera inte hela vägen, utan lämna början på brynet.

(Jag använder en snedställd eyelinerpensel från Sephora)

Bild 003

3. Jag brukar därefter rama in ovansidan på brynet, inte heller här hela vägen in. Detta tycker många är ett vansinnigt dåligt vis att fylla i sina ögonbryn på då det kan se väldigt onaturligt ut, men det fungerar fint på mig.

Bild 004

4. Jag fyller i ögonbrynen med den mörka skuggan, men går inte hela vägen in mot början av linjerna.

Bild 005

5. Jag använder samma pensel, men byter nu till den mittersta skuggan i paletten som är lite ljusare. Jag lägger skuggan lite överlappande med den mörkaste skuggan, och en del för sig självt.

Bild 006

6. Då jag ska måla den innersta delen av ögonbrynet använder jag mig endast av den lilla mängden skugga som är kvar i penseln. Jag applicerar alltså ingen ny färg på penseln utan använder mig utav det jag har- för att jag vill att ögonbrynet ska vara ljusast längst in.

Bild 007

7. Jag applicerar lite ljus concealer under ögonbrynet för att få en extra skarp linje och städa upp eventuella misstag. Jag använder mig utav en concealerpensel från Emite Makeup.

Bild 008

8. Klarrrrt.

Du Kanske Också Gillar

0 kommentarer

Kommentera